opc_loader

LNB's (Ontvangstkop)

Hieronder vindt u onze LNB's (ontvangstkoppen):

Een LNB (ontvangstkop) zorgt er voor dat de signalen, die door bijvoorbeeld de Astra 3 satelliet worden uitgezonden, worden omgezet richting de satellietontvanger. Een LNB wordt gemonteerd in de arm van de schotelantenne en wordt daarom ook wel schotelkop genoemd. Het satellietsignaal wordt vanaf de LNB door een coaxkabel naar de satelliettuner gestuurd.

LNB's zijn er in verschillende varianten. Zo zijn er types die een satelliet tegelijkertijd kunnen ontvangen: de solo LNB. Een duo LNB ontvangt 2 satellieten tegelijk. Dit is een veel gebruikt type. Met name voor de ontvangst van de Astra 1 en 3 satelliet. Hierop worden o.a. de Nederlandse en Duitse zenders uitgezonden. Er bestaat zelfs een triple LNB waarmee Astra 1, 2 en 3 kunnen worden ontvangen. De ontvangstkoppen worden door verschillende fabrikanten gemaakt. Canal Digitaal, GT-SAT, Inverto en Maximum zijn bekende namen.

Naast de ontvangst van een of meerdere satellieten zijn de LNB's ook voorzien van 1 of meerdere aansluitingen (max. 4). Hierop kunnen 1 of meerdere satellietontvangers worden aangesloten. LNB's zijn leverbaar voor verschillende schoteldiameters. Meest gangbaar is de TRIAX TDS 64cm schotel.