opc_loader

Satfinders

Hieronder vindt u onze Satfinders:

Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 3 (van de 3 artikelen). Resultaat:1

Wat is het nut van een goede satfinder? Een satfinder helpt bij het uitrichten van de schotelantenne op de satelliet. De meeste modellen maken gebruik van een combinatie van acoustische signalen en een wijzertje of lampjes. Hoe harder de satfinder piept des te beter wordt de satelliet ontvangen. Hetzelfde geldt voor de wijzerindicatie of lampjes. 

Satfinders zijn er in vele soorten en maten. In de basis doen ze allemaal hetzelfde. Probleem bij de meeste satfinders is dat ze wel aangeven dat er een satelliet ontvangen wordt, maar niet welke satelliet dit is.Wij hebben ook satfinders in het assortiment die exact aangeven welke satelliet er gevonden is. Daarnaast wordt ook de sterkte van het signaal aangegeven. Voor Nederlanders die naar de Nederlandse zenders willen kijken zijn de Astra 1 en Astra 3 de belangrijkste satellieten. In combinatie met een abonnement bij CanalDigitaal zijn op deze satellieten de Nederlandse zenders te bekijken.

Standaard wordt een satfinder gevoed door de satellietontvanger. Wij hebben echter ook modellen die zijn voorzien van een ingebouwde accu, zodat de schotel op elke willekeurige plek kan worden uitgericht. Het is vaak handig om naast een satfinder ook een eenvoudig kompas te hebben, om zo de juiste richting te bepalen waarin de schotelantenne moet wijzen.