opc_loader

Camper en Caravan

Wanneer u tijdens de vakantie televisie wilt kijken via de satelliet heeft u verschillende materialen nodig. Tegenwoordig is het noodzakelijk een HD satellietontvanger (ook wel receiver, tuner of decoder) te gebruiken. Om de Nederlandse (commerciele) zenders te kunnen ontvangen is er een abonnement met nodig bij Canal Digitaal of Joyne. Bij Canal Digitaal wordt veelvuldig gekozen voor het recreatie abonnement dat loopt van 21 maart t/m 21 september. Joyne heeft als grote voordeel dat er gewerkt wordt met flexibele abonnementsvormen. Zo is er de keuze uit een abonnement voor 1, 3, 6 of 12 maanden.

Een schotelantenne zorgt voor de ontvangst van de gewenste satelliet. Deze schotels zijn in verschillende diameters leverbaar. In een groot deel van Europa is een Triax schotel van zo'n 64 cm ruim voldoende. Vooral bezitters van een camper, caravan of vrachtwagen kiezen tegenwoordig nogal eens voor een automatische satellietschotel. Dit heeft als voordeel dat de satelliet niet elke keer handmatig gezocht hoeft worden wanneer men aan het rondreizen is. Het systeem doet dit zelf na een druk op de knop volledig automatisch. Toppers op dit gebied zijn de systemen van o.a. Teleco en Oyster.

Voor het handmatig uitrichten van een traditionele schotel maakt men meestal gebruik van een satfinder. Dit apparaat, geeft afhankelijk van de uitvoering, via beeld en geluidsignalen aanwijzingen bij het uitrichten op de gewenste satelliet. 

Voor meer informatie over televisie kijken op de camping, neemt u gerust contact met ons op.