opc_loader

Ziggo geschikt

Ziggo geschikt | Kabel Keur

Tegenwoordig zijn de eisen die aan het CAI kabelnetwerk in een woning of bedrijf worden gesteld, veel hoger dan jaren geleden. Dit heeft te maken met de opkomst van internet, interactieve tv en de Smart tv's. Ook de enorme toename van draadloze signalen speelt een grote rol. Wifi-signalen en 4G (LTE) kunnen een een grote, negatieve invloed hebben op de beeldkwaliteit met strepen, blokjes of soms helemaal geen beeld tot gevolg.

Om toch een goede beeldkwaliteit te kunnen waarborgen hebben o.a. Hirschmann, Technetix en Braun Telecom producten ontwikkeld zoals TV antenneversterkers (HMV41 / FRA-752S), coax kabel (KOKA9 ECA), einddozen (EDC1000 / TRAS2000 / Braun BTV-1) en aansluitpluggen (KOSWI5, KOKWI5 en QFC5) die voldoen aan de norm van NL Connect (de grote kabelmaatschappijen). Deze producten zijn aan een strenge keuring onderworpen. Producten die voor deze test geslaagd zijn, hebben het Kabel Keur keurmerk ontvangen.

Daarnaast is een groot aantal producten voorzien van het Ziggo geschikt label. Deze zijn speciaal gecertificeerd voor Ziggo, maar kunnen ook perfect in de netwerken van de andere grote kabelaanbieders worden gebruikt. Ziet u dus het KabelKeur en / of Ziggo geschikt keurmerk, dan weet u zeker dat het met de kwaliteit goed zit!

Wat is 4G / LTE straling:

4G is een afkorting van 4th generation en is de vierde generatie van mobiele-telecommunicatiestandaarden. LTE staat voor Long Term Evolution. Deze techniek wordt gebruikt door de mobiele telecomaanbieders, zodat we gebruik kunnen maken van snel internet op onze smartphone of tablet. Het probleem met deze techniek is dat deze deels gebruik maak van dezelfde frequenties als de kabelaanbieders. Het gevolg is dat deze signalen elkaar kunnen gaan verstoren. Alle door materialen met het Ziggo geschikt en/of Kabel Keur label zijn specifiek ontwikkeld om deze straling geen kans te geven. 

Kijk voor het beste beeld op TV naar producten met het Kabel Keur en/of Ziggo geschikt logo!