opc_loader

Televisies

Wij hebben de meest gebruikte LED televisies voor recreatief gebruik voor u op een rijtje gezet. Bijna alle toestellen zijn zowel geschikt voor gebruik op 12 volt als op 230 volt. Dit leest u terug in de titel. Deze toestellen zijn ook ter herkennen aan het 12v - 230v logo.

Televisie op 12 volt

In de omschrijving bij de televisies komt u van allerlei termen tegen zoals DVB-S2, DVB-T2, DVB-C etc. Veel van onze LED televisies zijn voorzien van een ingebouwde decoder. Dit is handig, want hierdoor heeft u geen extra kastje, kabels en afstandbediening nodig. Hieronder geven we een korte uitleg over de betekenis van deze begrippen:

DVB-S/S2 (satelliet)
DVB-S2 is de standaard voor het uitzenden via de satelliet. Dit is de opvolger van DVB-S. Een LED tv met een ingebouwde DVB-S2 ontvanger is dus geschikt voor gebruik i.c.m. bijvoorbeeld Joyne of Canal Digitaal. Het ingebouwde kaartslot kan worden gebruikt voor de modules van een van deze aanbieders. Deze modules zijn nodig gebruik voor de decodering van de (betaalde) satellietkanalen. Via de satelliet zijn echter ook talloze zenders vrij (gratis) te ontvangen. Veel mensen kijken bijvoorbeeld graag naar de Duitse zenders.

DVB-T/T2 (terrestrisch)
DVB-T2 is de opvolger van de DVB-T standaard. Deze uitzendvorm is in Nederland vooral bekend door Digitenne. Voor Digitenne is net als bij Joyne en Canal Digitaal een CI-module (met abonnement) nodig voor de ontvangst van het zenderpakket. Bij deze uitzendvorm is het echter ook mogelijk om bepaalde zenders vrij te ontvangen. Welke zenders dit zijn, is afhankelijk van het land waarin u zich bevindt. In Nederland zijn o.a. de publieke zenders vrij te ontvangen.

DVB-C (kabel)
DVB-C is de uitzendnorm voor kabeltelevisie. Ziggo, Caiway en KabelNoord maken bijvoorbeeld gebruik van deze norm. Ook hier geldt weer dat voor de betaalde pakketten van bijvoorbeeld Ziggo een CI-module nodig is voor de decodering.

Wanneer een LED televisies een bepaalde DVB-norm ondersteund is dit eenvoudig terug te zien op de afbeelding van het betreffende toestel. 

Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1
Artikel 1 tot 6 (van de 6 artikelen). Resultaat:1